Alex Călin | actor

Alex Călin este un actor român născut în București, absolvent al Facultății de Teatru, secția Actorie, la Universitatea de Artă Teatrală și Cinematografică „Ion Luca Caragiale București” (2012), unde a obținut ulterior și diploma de master (2014).
Joacă în continuare alături de colegi ai generației sale în două spectacole de absolvire: Artă (Green Hours, Teatru în TVR) și O noapte furtunoasă (Teatrelli). În vara anului 2016, a jucat spectacolul O noapte furtunoasă în nouă orașe și comune din țară, ca parte a unui turneu caritabil realizat de Asociația Frank cu sprijinul A.F.C.N.
A jucat și în două musical-uri celebre: Chicago în care a interpretat rolul Billy Flynn (regia Gelu Colceag, spectacol de absolvire a Masteratului) și West Side Story, unde a interpretat rolul Bernardo (regia Răzvan Mazilu, spectacol jucat în cadru FITS 2015).
Filmul #Selfie (2014) în regia Cristinei Iacob a reprezentat debutul într-un film de lung-metraj, iar #Selfie 69 (2016) este continuarea filmului românesc cu cel mai mare succes în Box Office în 2014.
Participă în mod constant la workshop-uri de teatru și dans susținute de artiști importanți ca Mihaela Mihuț și Con Horgan (ambii membri ai Actors Studio), Gigi Căciuleanu, Annie Ruth (tehnica Viewpoints) sau Konstantin Mihos (Contact Improvisation). În timpul liber practică ciclism, tango argentinian, aikido, face voluntariat și își dresează cățelușa Freya.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *