SFR ITALIA | 2022

SFR | Montecatini terme, toscana

FESTIVALsfr.RO | PROGRAMUL EVENIMENTELOR

PROGRAM
INVITAȚI
PROGRAM

Constantin Brâncuși. Coloana sau lecția despre infinit

Documentar

Montecatini Terme

17:30

INTRAREA LIBERĂ

Regizor: Laurențiu Damian
Rating: AG
Invitați: Ileana Popovici, Andrei Giurgia

În octombrie 1996, Coloana fără sfârşit a fost demontată. După patru ani de expertize tehnice, lucrările de restaurare au fost iniţiate în toamna anului 2000 şi finalizate la începutul iernii. Filmul surprinde acest proces, probabil unic, în contextul mai larg al operei şi personalităţii lui Constantin Brâncuşi.
Este vorba nu doar despre valoarea de document a imaginilor, ci şi despre conlucrarea dintre o perspectivă exegetică şi o alta poetică.

Premiul pentru film mărturie, Uniunea Cineaștilor din România (UCIN) – România, 2001

INVITAȚI


Născută în 1946, la București, Ileana Popovici este absolventă a Conservatorului de Muzică din București. Este actriță, cântăreață și a fost ilustrator muzical la Televiziunea Română. Ileana Popovici este sora mai mică a actriței de teatru Magda Popovici. A apărut în filme precum Reconstituirea, Zile fierbinți, Pentru patrie, Filip cel bun, Accident, 100 de lei, Neînfricații, Prea mic pentru un război atât de mare. A lucrat la TVR din anul 1966, unde a fost producătoare și redactor muzical.

După 1989, actrița a apărut în emisiuni precum Bună dimineața și Album duminical. Destinul său a fost schimbat de regizorul Lucian Pintilie, oferindu-i un rol în filmul Reconstituirea, acesta fiind debutul în actorie. Se consideră în primul rând, om de televiziune, cu toate că lumea o știe mai mult ca actriță. În iunie 2017 a fost lansată cartea Reconstituiri cu Ileana Popovici, la Iași, o carte scrisă de Radmila Popovici.