Rodica Lazăr | actriță

S-a născut la Onești, județul Bacău. A terminat UNATC în 2001, secția actorie. Încă din facultate colaborează și ulterior este angajată la Teatrul Bulandra din București, unde are ocazia să lucreze cu unii dintre cei mai buni regizori ai teatrului românesc contemporan: Alexandru Darie, Andrei Șerban, Yury Kordonsky.

            Prima întâlnire importantă cu cinematografia a fost în 2002, cu filmul Amen, regizat de Costa Gavras. Colaborează apoi cu Nicolae Mărgineanu, Raoul Ruiz, David Yates, Cristi Puiu, pentru Moartea domnului Lăzărescu, Francis Ford Coppola pentru Tinerețe fără tinerețe. Primul rol principal îl are în Carmen (2012, regia: Doru Nițescu), pentru care a primit și premiul UCIN pentru cea mai bună actriță în rol principal, urmat de cel din Live (regia: Vlad Păunescu) și din Orizont (regia: Marian Crișan). Cel mai recent lungmetraj este Uruguay (regia: Jesus del Cerro), aflat în postproducție.

             A jucat în Ramona (scurtmetraj, regia: Andrei Crețulescu), Principii de viață (regia: Constantin Popescu), Fotografii de familie (regia: Andrei Cohn), My baby (scurtmetraj, regia:  Luiza Pârvu). 

În televiziune, a lucrat la Mafalda di Savoy (regia: Maurizio Zaccaro), French Revolution (documentar, regia: Doug Shoultz), serialul  Îngerașii (regia: Mihai Brătila, Vladimir Anton, Bogdan Dumitrescu). 

În 2016 joacă în seria HBO de succes Valea Mută.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *