Adrian Buga | istoric, critic de artă și consilier al Casei Majestății Sale Regelui Mihai I al României

Născut la data de 22 mai 1978, Adrian Buga este istoric și critic de artă, consilier al Casei Majestății Sale Regelui Mihai I al României. El este expert atestat al Ministerului Culturii în domeniile: Pictură românească sec. XX, Colecția Regală de Artă și Obiecte de cult iudaic. În anul 2008, Adrian Buga pune bazele unei societăți de consultanță pe probleme de artă ARGO Art Consulting și în 2014 a Editurii ARGO Art Publishing.

În perioada 1999-2000, Adrian Buga a urmat un stadiu de pregătire în Tel-Aviv, Israel, studiind despre evaluarea și expertizarea operelor de artă semnate de către Marcel Iancu și M.H. Maxy. Din anul 2007 și până în 2010, Adrian Buga a fost student al Facultății de Istorie și Teoria Artei a Universității Naționale de Arte, urmând, din 2010, masteratul în cadrul aceleiași facultăți.

În anul 2007, publica la Editura Igloo, din București, cartea cu numele Raoul Egon Lebel – Un secol de culoare, urmând, în 2008, la Editura Militară, cartea Culorile Războiului – Pictori români pe fronturile celui de-al Doilea Război Mondial. În 2014, acesta a publicat cartea Comori de artă din colecția de pictură Ion Chiricuță, la editura Argo Art Publishing și Unarte din București.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *