SFR la Open Camp Vaslui 2018: peste 2.500 de spectatori

În jur de 2.500 de spectatori au participat la Serile Filmului Românesc, desfășurat la Vaslui, în cadrul Festivalului Open Camp

 

Festivalul Serile Filmului Românesc a ajuns la Open Camp Vaslui în perioada 8-10 august. Este pentru prima dată când festivalul se desfășoară și în altă parte decât la Iași, de unde a și pornit.

Pe parcursul a trei seri, la filmele din programul SFR la Open Camp au participat în jur de 2.500 de spectatori.

 

MEDALIA DE ONOARE, ROMÂNIA NEÎMBLÂNZITĂ ȘI UN PAS ÎN URMA SERAFIMILOR

Medalia de onoare (regia: Peter Călin Netzer) a fost filmul cu care am deschis marele ecran al Teatrului de Vară din Vaslui. În prima seară, au participat la proiecție peste 700 de spectatori, de toate vârstele. Victor Rebengiuc, care joacă rolul pensionarului Ion I. Ion, a făcut trecerea de la actor la narator în cea de-a doua seară de festival, la documentarul „România Neîmblânzită” (regia: Tom Barton-Humphreys)

 

Peste 800 de spectatori au urmărit, pe marele ecran, frumusețea României, sălbăticia naturii, poveștile neștiute ale salamandrelor de foc, lupta pentru supraviețuire și viața viețuitoarelor din inima Europei din documentarul România neîmblînzită.

 

Ali Amir, actorul din Un pas în urma serafimilor (regia: Daniel Sandu), a fost invitatul special al Festivalului Serile Filmului Românesc, de la Open Camp Vaslui, răspunzând la finalul proiecției, la care au fost prezente peste 700 de persoane, întrebărilor venite din public, în cea de-a treia seară.

Lungmetrajul de debut al regizorului Daniel Sandu i-a adus lui Ali Amir, care îl interpretează în film pe Aid, „împlinire, mulțumire pentru că este mulțumirea după un lucru bine făcut, foarte mult timp ocupat, pentru că am plecat prin toată țara și am prezentat acest film”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *