Codruța Crețulescu | producător | critic de film

Jurnalist, critic de film și producător de meserie, Codruța Crețulescu este membru asociat al organizației profesionale a Criticilor de Film din România.

Timp de patru ani a lucrat la revista „Republik” unde a scris critici de filme, televiziune și muzică, iar mai târziu colaborează cu Tudor Giurgiu în calitate de consultant de scenarii pentru Libra Film. Din 2008, Codruța este coordonator al Festivalului Internațional de Film din București și corespondent al site-ului LiterNet.ro pentru festivaluri precum cel de la Berlin, Cannes și Veneția.

Cu un studiu despre umorul în cinematografia românească, Codruța contribuie la volumul colectiv recent publicat: „Noul cinema românesc. De la tovarășul Ceaușescu la domnul Lăzărescu”. În unul dintre interviuri afirmă că filmele bune sunt cele „care rezistă probei timpului, care nu îmbătrânesc deloc, iar dacă îmbătrânesc, o fac frumos și elegant.” Întrebată dacă există sau nu stil feminin de a face film, spune că tot ceea ce contează e, de fapt, talentul și crede „într-un cinema în care toată lumea are loc, indiferent de gen, culoare, orientare sexuală, credință”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *