Radu Nicolae | producător

Producător al filmului Mercy Street, Radu Nicolae își începe cariera cinematografică încă din copilărie, jucând rolul principal în serialul de aventuri pentru copii Racheta albă (1984). Este producătorul filmului Restul e tăcere (2007), în regia lui Nae Caranfil, cel mai costisitor film făcut vreodată în România.

Pe lângă meseria de producător, Radu Nicolae scrie și regizează, în 2011, filmul The Gift. Această producție reprezintă o dramă despre lumea finanțelor bazată pe întâmplări reale.

De patru ani este cunoscut pentru producerea filmelor de animație. Afirmă într-un interviu că  „Tot ce auzeam în jurul meu, la început de drum, era că nimeni nu va putea finaliza un lungmetraj de animaţie în România”. Toate aceste glume, însă, nu l-au abătut de la hotărârea sa. Radu Nicolae este convins că „toate obstacolele pe care le întâmpini fac parte din munca de producător”.

Susține că există o diferență între munca de producător la un film de animație comparativ cu unul cu actori, primul presupunând mai multă răbdare. Regretă că infrastructura din România pentru crearea unui film de animație nu este dezvoltată. În ciuda acestui fapt, Radu Nicolae declară că va produce și alte filme de animație .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *