Natașa Raab | actriță

În adolescență, actrița își ocupa timpul cântând jazz pe scena Casei de Cultură a Studenților și a Casei Armatei din Cluj. După absolvirea facultății, a devenit actriță la Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova. A colaborat și cu Teatrul Odeon din București și Teatrul Național din Cluj. A jucat în mai multe spectacole de teatru printre care: Unchiul Vanea, Hamlet de W. Shakespeare, Romeo și Julieta de W. Shakespeare, Ferma animalelor de George Orwell, O masă pe cinste de G. Astalos, Valsul hazardului de Victor HaTm și multe altele.
A dat naștere și unor personaje de renume, fiind Lola în serialul Lumini și umbre, Ligia în Adela, Rodica în Acordați circumstanțe atenuante, Ana în Vis de ianuarie, Năstăsica în Martori dispăruți și în Lacrima cerului, Nina în Serialul TV La urgență, Hermina Dumbravă în Inimă de țigan și Regina.
În anul 1990 i-a fot acordat premiul UNITER, iar în 2011 fost nominalizată la Premiul Gopo pentru cea mai bună actriță în rol principal, ca urmare a interpretării rolului principal din filmul Din dragoste cu cele mai bune intenții.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *