Mihai Gruia Sandu | actor

Născut la data de 12 octombrie 1956, în București, Mihai Gruia Sandu este un actor, dramaturg și regizor român. Este cel care în anii ’90 a făcut viața copiilor mai frumoasă prin rolul lui Arlechino din emisiunile pentru cei mici. Deși acesta este rolul care l-a consacrat, Mihai Gruia Sandu joacă alături de Oana Pellea în spectacolul Mă tot duc, care este și cel mai longeviv spectacol de teatru din România. Este cunoscut și pentru emisiunile de divertisment precum Bun de tipar, Star bucătar sau Convinge-mă

Prin cursurile și piesele scrise și montate la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică, printre care se numără Elixirul, Anselmo, Dragostea pusă la-ncercare, Secretul lui Pulcinel, actorul este cunoscut ca fiind unul din cei mai neconvenționali maeștri în Commedia dell’arte.

Mihai Gruia Sandu are 60 de ani și în prezent este profesor la Universitatea Națională de Artă Cinematografică și Teatru din București. Într-un interviu din anul 2017 acordat de  acesta, el mărturisea că încă este oprit pe stradă și strigat Arlechino. A jucat rolul Nea’ Geamănu în Umbre, din 2014, rolul profesorului Cicerone în pelicula Mașina timpului, din 1993 și l-a interpretat pe Ali-Baba în Ali-Baba și cei 40 de hoți, în 1995.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *