Mihai Călin | actor

Deși a urmat cursurile liceului de matematică-fizică de la Măgurele, actorul Mihai Călin a făcut parte și din trupa de teatru a școlii și a jucat în multe spectacole desfășurate în Aula Facultății de Fizică. Încă din acele momente a  fost remarcat de actorul Ovidiu Iuliu Moldovan, invitat la unul dintre spectacolele în care el juca.

 Câțiva ani mai târziu, acesta a fost admis la Politehnică, la Facultatea de Energetică, timp în care a lucrat o perioada ca electronist, însă marea sa pasiune rămăsese teatrul. În timpul studiilor de la Politehnică a descoperit teatrul studențesc de amatori „Podul”. Astfel, sub îndrumarea regizorului Cătălin Naum, a început să joace din nou. După revoluție a renunțat la Politehnică și s-a înscris la Academia de Teatru și Film, pe care a absolvit-o în 1994.

Între 1993-1995 a jucat în spectacolul Antigona de Sofocle, la Teatrul Bulandra. Ulterior, la Teatrul Național a jucat în Trilogia Antică după Euripide și Seneca, Numele trandafirului după Umberto Eco, Take, Ianke și Cadâr de Victor Ioan Popa, Jocul dragostei și al întâmplării de Pierre de Marivaux, O noapte furtunoasa și O scrisoare pierdută de Ion Luca Caragiale. 

În prezent, acesta este doctorand în Arta teatrală și asistent universitar la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică din București (UNATC).  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *