Magda Catone | actriță

Magda Catone își face debutul ca actor din timpul facultății interpretând un rol secundar în filmul De ce trag clopotele, Mitica? (1981). Filmul va fi proiectat la Iași în cadrul Festivalul Serile Filmului Românesc. Magda Catone va fi prezentă la pelicula Baloane de Curcubeu (1982) și Scurtcircuit (2017), alături de alți colegi din echipă.

Scurtcircuit este un film cu o poveste reală ce zguduie până și sufletele actorilor. Legat de povestea acestui lungmetraj, și rolul ce l-a avut sub tutelă, Magda Catone afirma că:  „M-am identificat până la disperare cu acest caz”.

Acestea nu sunt singurele filme unde actrița a jucat, ci deopotrivă, are un palmares bogat de filme și roluri, printre care De ce eu? (2006), Păcală se întoarce (2006), Ursul (2011) și Dragoste cu cele mai bune intenții (2011). Munca ei a fost  răsplătită cu o serie de premii, printre cele mai importante fiind Premiul de interpretare feminină, la Festivalul de Teatru din Brașov (1983) și Premiul special al juriului, la Festivalul de Teatru pentru Tineret din Costinești (1984).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *