Katia Pascariu | actriță

Katia Pascariu, născută pe 15 august 1983, în București, este actriță de teatru și film. Are o carieră de peste 15 ani în domeniu, dintre care 10 ani au însemnat și implicarea în proiecte de teatru educațional.

A absolvit Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale“ București şi un masterat în Antropologie şi Dezvoltare la Facultatea de Sociologie din cadrul Universităţii din Bucureşti. În 2007, a fost nominalizată la Premiul UNITER pentru rolul de debut din spectacolul „Vitamine“.

Din 2016, este angajată a Teatrului Evreiesc de Stat din Bucureşti, iar în cinema a jucat în: „Schiţa unui sfârşit“ (2011), de Georgiana Madin, „După dealuri“ (2012), de Cristian Mungiu, şi „Babardeală cu bucluc sau porno balamuc“ (2021), regizat de Radu Jude şi recompensat cu Ursul de Aur la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin.

Este membru fondator al Centrului de Artă Comunitară Vârsta 4 şi al Asociaţiei ADO – Artă pentru Drepturile Omului. Promovează teatrul politic şi militează pentru justiţia socială şi împotriva consumerismului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *