Iura Luncașu | regizor

Născut într-un sat din Republica Moldova, Iura Luncașu mărturisește într-un interviu: „La 17 ani am fugit de acasă ca să dau la teatru”. Se înscrie la Universitatea „George Enescu” din Iași, iar la 19 ani joacă deja pe scena Teatrului Național.

După perioada de actorie, acesta se îndreaptă către regie, fiind în prezent regizor și producător de film și de televiziune. Considerat „părintele telenovelei românești”, Iura Luncașu  a regizat seriale precum Numai iubirea, Inimă de țigan, Regina sau Pariu cu viața. Pe lângă acestea, se numără și producțiile Minte-mă frumos (2012) și Deschide ochii (2015).

De menționat este și faptul că regizorul Iura Luncașu a lucrat câțiva ani în televiziune, la trusturile Pro TV, Prima TV și Tele7abc, începând ca reporter, iar mai târziu devenind producător.

Cel mai recent film al său, Ghinionistul, va fi prezent la ediția de anul acesta a Festivalului Serile Filmului Românesc. Comedia Ghinionistul a primit, în cadrul Galei Gopo 2018, Premiul publicului pentru cele mai mari încasări.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *