Gloria Găitan | actriță

Gloria Găitan, fiica regretatului actor Vladimir Găitan, s-a născut pe data de 15 martie 1985, în București. Aceasta a absolvit cursurile Universității Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică ,,I. L. Caragiale” din Bucureşti în anul 2007.

Actrița s-a făcut remarcată încă din perioada studenției, când a început să joace în numeroase piese de teatru, precum: Acești îngeri triști, Orașul, Platonov, Domnișoara Iulia, O noapte furtunoasă și Livada de vișini. 

După finalizarea cursurilor Facultății de Teatru, scena Teatrului de Comedie din București i-a devenit casă, devenind o figură actoricească remarcabilă a acestuia. Printre cele mai apreciate piese în care a jucat aici se regăsesc: Soare pentru doi, Capcana Timpului, Un cuplu ciudat, Îmblânzirea scorpiei și Nunta lui Krecinski

Gloria Găitan este recunoscută pentru rolurile jucate în Margo, din 2006, Minte-mă frumos, apărut în 2012 și Ultimul corupt din România, din 2012. Actrița a primit Premiul pentru debut pentru rolul Ea din piesa Soare pentru doi, în regia lui Alice Barb, la Festivalul de Teatru de la Piatra Neamț în anul 2007.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *