Gala SFR a adunat peste 1.500 de ieșeni în Piața Unirii


Actorul Florin Piersic a devenit cetățean de onoare al Iașului și timp de peste două ore a stat de vorbă cu publicul


Gala SFR (Serile Filmului Românesc) de 10 ani din Piața Unirii din Iași de miercuri, 12 iunie, a adunat peste 1.500 de ieșeni. Covorul roșu, autografele și fotografiile au transformat centrul Iașului într-o frumoasă amintire cinematografică, la care au fost prezenți unii dintre cei mai importanți cineaști români: George Mihăiță, Ion Dichiseanu, Ileana Popovici, Natașa Raab, Șerban Marinescu, care au fost invitați speciali la edițiile anterioare SFR.

Invitații speciali au primit trofeul de 10 ani, realizat de Negura.

Seara a fost acompaniată de Andra Botez, care le-a spus bun venit la Iași actorilor, de la Lounge-ul SFR Cafeneaua Piața Unirii.

Au fost premiate două cupluri selectate din campania 10 cupluri de film și au primit tricouri personalizate, în aplauzele publicului. Campania 10 cupluri de film a fost dedicată celor care s-au îndrăgostit la un film sau au avut prima întâlnire în fața marelui ecran.

Actorul Florin Piersic a primit Titlul de Cetățean de Onoare al Muncipiului Iași, pe care l-a acordat Primarul Mihai Chirica, împreună cu Irina-Margareta Nistor, Andrei Apreotesei și Andrei Giurgia.

“Nu pot să spun că m-am născut la Iași, dar, sincer, mă simt atât de legat de orașul ăsta datorită zecilor de ani pe care i-am trăit aici, venind cu sute de spectacole, pentru că pe vremea mea orice premieră a filmului românesc trebuia să aibă loc la Timișoara, Iași sau Cluj.” (Florin Piersic)

“Florine, tu ești cu adevărat ultimul mohican al filmului românesc!” (Natașa Raab)

”Tu ești filmul vieții noastre.” (Irina-Margareta Nistor, Ambasador SFR)

“Omul care ne-a făcut copilăria, adolescența, tinerețea și căruia nu îi place să îi spun maestre, ci pur și simplu Florin.“ (Andrei Apreotesei, Manager Ateneul Național din Iași)

După Gală, a fost proiectat filmul Parașutiștii, fiind și filmul de suflet al lui Florin Piersic.

One thought on “Gala SFR a adunat peste 1.500 de ieșeni în Piața Unirii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *