Daniel Sandu | regizor

Scenarist, regizor și producător, Daniel Sandu este absolvent al Universității Media din București. Născut în Piatra Neamț, a urmat o carieră în lumea artistică, alegând-o pe cea din spatele camerelor de filmat.

De-a lungul vremii a scris și regizat seriale de televiziune precum La bloc din  perioada 2005-2006, Gașca, din 2007 și Nimeni nu-i perfect, din 2009. Printre scurtmetrajele produse de Daniel Sandu se numără Cai putere, apărut în anul 2014, Vocea a doua, din 2013 și Numărătoarea manual, apărut în anul 2011. Cea mai recentă producție a sa este lungmetrajul Un pas în urma serafimilor, din 2017, bazat pe o experiență trăită de acesta.

În 2015 obține premiul pentru Cel mai bun scurtmetraj în cadrul Festivalului Internațional de Film Maramureș pentru producția Cai putere, în 2014 este laureat în cadrul festivalurilor TIFF și Timishort, iar în 2013 și 2012 obține Premiul Juriului, respectiv Premiul Special pentru peliculele Numărătoarea manuală și Vocea a doua. În 2018 a primit premiul pentru FILM, datorită producției Un pas în urma serafimilor, în cadrul Galei Premiilor Radio România Cultural. În martie, la Gala Premiilor GOPO, același film a câștigat șapte premii, lui Daniel Sandu revenindu-i premiul pentru Cel mai bun regizor, scenariu și premiul pentru Cel mai bun debut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *