Dan Dinu | regizor și fotograf

Dan Dinu este unul dintre cei mai de seamă fotografi de natură din România, cadrele sale aducându-i numeroase distincții speciale. A fost semi-finalist la GDT European Wildlife Photographer of the Year, în competițiile din 2018 și 2019. În anul 2019 a primit premiul Sir Edmund Hillary pentru filmul Natura Brașovului, la MOUNTAIN Film Festival. 

Studiile universitare le-a început în Târgoviște, însă pasiunea pentru natură l-a dus în Brașov, acolo unde locuiește din 2003. În anul 2007 a hotărât că este timpul să își ia pasiunea în serios și a înființat PhotoLife, una dintre primele școli de fotografie din țară. În 2015 a pus bazele Forona (Organizația fotografilor de natură din România), alături de alți șapte fotografi.

Din anul 2013, Dan Dinu face parte din echipa România Sălbatică și a început să colaboreze cu videograful Cosmin Dumitrache la realizarea unor filme documentare. Una dintre cele mai mari împliniri în acest domeniu a fost momentul în care a fost cooptat să sprijine producția Seven worlds, One planet a celor de la BBC. Totodată, a lucrat pentru WWF România, Fundația Propark, Grupul Milvus, SOR (Societatea ornitologică română) sau Fundația Conservation Carpathia.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *