Dan Chișu | regizor

Născut la Brăila în anul 1955, Dan Chișu este actor, regizor și producător român. De-a lungul carierei sale, actorul a jucat în numeroase filme precum Senatorul Melcilor în 1995, Asfalt Tango în 1996, Faimosul paparazzo în 1999 și  în scurtmetrajul Datorie în anul 2006. După ce a petrecut majoritatea timpului în afara țării, în anul 1990, după Revoluție s-a întors în România, unde a înființat  firmă de publicitate Dakino Advertising și un festival intitulat Dakino, care era dedicat destinat filmelor de scurtmetraj.

Dan Chișu a  produs documentare TV precum Mănânc, deci Exist!, care ulterior a primit premiul Asociației Profesioniștilor în Televiziune din România pentru Cel mai bun documentar, iar emisiunea sa Orașele pierdute ale incașilor a primit premiul pentru Cea mai buna emisiune de călătorii. 

Actorul este pasionat de bucătărie, astfel încât de-a lungul timpului a scris numeroase cărți de bucate și de asemenea, acesta este și președinte al Școlii de bucătari Bella Italia.

În anul 2010 a debutat ca regizor, scenarist și producător cu filmul de lungmetraj WebSiteStory, iar un an mai târziu, în 2011, a lansat o a doua producție regizată de el, numită Ursul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *