Cristian Șofron | actor

Născut la data de 9 mai 1958, în București,  Cristian Șofron este actor de teatru și film. Este unul dintre actorii români care a debutat la o vârstă foarte fragedă, iar rolul său cel mai cunoscut este cel la marinarului Mihu din filmul serial Toate pânzele sus. Și-a început cariera cinematografică la numai 13 ani, jucându-l pe elevul în vacanță, în anul 1971, în filmul „Atunci i-am condamnat pe toți la moarte”, apărut în regia lui Sergiu Nicolaescu.

De peste trei decenii joacă în spectacole ale Teatrului Nottara, scena de care şi-a legat numele ca actor prin zeci de roluri, colaborând cu regizori precum Dinu Cernescu, Alexandru Darie, Mircea Cornişteanu, Dominic Dembinski sau Alexandru Dabija. Cristian Șofron a jucat în serialul Toate pânzele sus şi în filme precum Salutări de la Agigea, Noi, cei din linia întâi, Pădureanca şi Orient Express.

În ultimele două decenii, Cristian Şofron a fost manager al Teatrului Odeon, în perioada 2017-2021, director al Centrul Cultural pentru UNESCO „Nicolae Bălcescu”, între 2009 și 2017. Totodată, el a fost consultant artistic al Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică I.L.Caragiale, Bucureşti în perioada 2009-2011 şi director general artistic al Teatrului de Stat din Constanţa din 2005 și până în 2007.  La momentul actual, Cristian Șofron este director al Teatrului „Stela Popescu”.

 

           

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *