Alex Sterian | Director de fotografie

Alex Sterian, născut pe 16 august 1968, este director de fotografie român cunoscut atât pe plan național, cât și internațional, colaborând cu artiști din Statele Unite ale Americii, Regatul Unit al Marii Britanii, Franța, Grecia și Cipru. Absolvent al secției de Artă Cinematografică și Televiziune din cadrul Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică ,,Ion Luca Caragiale” în 1994, Alex Sterian este conferențiar universitar la aceeași facultate, dar și președintele Asociației Autorilor de Imagine Cinematografică din România.

Numeroase producții cinematografice de succes s-au bucurat de implicarea directă a lui Alex Sterian, unele dintre ele fiind nominalizate și premiate la festivaluri de renume precum O să fie bine, care a primit Marele Premiu și Premiul de Imagine Cine-Ma-Iubit în 1996, Alfabetizarea – Amintiri din Epoca de Aur, nominalizat la Premiul Un Certain Regard Cannes 2009 și câștigătorul Premiului GOPO pentru Scurt Metraj în 2010, Roxanne, nominalizat la Premiul de Debut GOPO 2014 și la Leopardul de Aur Locarno 2013 și Alb nominalizat la Marele Premiu Clermont Ferrand 2016 și Premiul Juriului Florida Film Festival din 2017.

La momentul actual, consacratul director de fotografie este membru activ în lumea universitară, participând la comisiile de admitere, licență, disertație, îndrumând totodată lucrările de licență și disertație ale studenților de la UNATC I. L. Caragiale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *