Adrian Titieni | actor

Născut la data de 6 iunie 1963, în Bistrița, Adrian Titieni este actor român de film, teatru, radio, televiziune și voce română. În anul 1988, acesta a absolvit cursurile Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică ,,Ion Luca Caragiale”, clasa profesorului Mircea Albulescu, iar în anul 2003 a absolvit cursurile postuniversitare de Regie și Montaj Film și TV, în cadrul aceleiași universități. Din anul 2009, Adrian Titieni inițiază „Sighișoara Film Festival”, un festival prin care promovează producțiile cinematografice românești care au fost premiate la festivalurile internaționale. 

În prezent, Adrian Titieni este antrenor în formarea tinerilor actori, profesor universitar și coordonator al Departamentului Arta Actorului. Actorul are până în prezent peste 60 de roluri în scurtmetraje și lungmetraje, 20 de roluri în filme de televiziune și 35 în piese de teatru. În ceea ce privește ultima parte, unul dintre rolurile de suflet ale acestuia este cel al lui Orgon, din Tartuffe, în regia lui Laszlo Bocsardi, de la Teatrul de Comedie.

Lista filmelor care îl au în distribuție pe Adrian Titieni este considerabilă. Dan Pița, Elisabeta Bostan, Stere Gulea, Nae Caranfil, Tudor Giurgiu, Cristian Mungiu și Adrian Sitaru sunt o parte din regizorii români consacrați cu care actorul a colaborat de-a lungul timpului pentru Pas în doi (1984), Zâmbet de soare (1988), Stare de fapt (1996), Restul e tăcere (2008), Nunta lui Oli (2008), Bacalaureat (2016) și Fixeur (2016).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *